Cum sa scapi de mucegaiul din casa

Mucegaiul poate sa apara nu numai pe diferite suprafete, ci si pe haine. Puteti scapa de el prin folosirea mai multor metode. Luati in considerare in detaliu modul de indepartare al mucegaiului de pe suprafete si haine.

Mucegaiul este mereu prezent in aer. Cand conditiile sunt favorabile, mucegaiul se poate multiplica si produce spori. Este intotdeauna mai bine sa scapati de mucegai de indata ce il vedetii, precum si sa eliminati problema care ii permite sa prospere. Scurgerile, acoperisurile, sunt cele mai frecvente surse de mucegai in casa. Subsolurile si baile care nu sunt suficient ventilate, pot deveni, de asemenea, o problema.

Cum sa scapi de mucegaiul din casa

Instructiuni

1. Identificati zonele de crestere a mucegaiului in casa dvs. Mucegaiul necesita umezeala pentru a prospera, cautati zone in care se produce condens sau exfiltratii de apa, cum ar fi in bai, in jurul ferestrelor si in subsol. De asemenea, puteti utiliza mirosul pentru a identifica cresterea mucegaiului prin identificarea unor zone care au miros de umiditate sau murdarie. Intra pe codulluiserban.ro pentru a vedea si alte informatii interesante.

2. Eliminati sursa de umiditate prin fixarea scurgerilor in tevi, izolarea corecta a ferestrelor si zonele de fixare, unde apa intra frecvent in casa. In subsolurile umede, rulati un dezumidificator pentru a reduce nivelul de umiditate intre 30 si 60%. De asemenea, este important sa ventilati in mod adecvat bucataria si baia din exterior pentru a reduce umiditatea din bucatarie si baie.

3. Curatati mucegaiul de pe suprafetele dure cu apa fierbinte si sapun. Este posibil ca unele materiale, cum ar fi gresie, lemn, izolatii si placi de acoperis, sa fie inlocuite daca sunt grav afectate de mucegai.

Remedii la domiciliu pentru indepartarea mucegaiului

1. Bicarbonat de sodiu

Un dezinfectant usor si puternic, bicarbonatul de sodiu combate cresterea bacteriilor si previne mucegaiurile pe pereti si in alte zone. Acesta absoarbe umezeala si incetineste acumularea de mucegai. Adaugati ¼ lingura de bicarbonat de sodiu in apa calda si agitati bine. Pulverizati zonele mucegaite cu aceasta solutie si apoi frecati zona cu atentie. Natural, eficient si nontoxic, este unul dintre cele mai bune remedii pentru a scapa de mucegai.

2. Otet

Otetul este un element destul de comun, mereu prezent in bucatarie. Acest lichid este util nu numai pentru imbunatatirea gustului mancarii dvs., ci si pentru indepartarea petelor persistente si pentru curatarea mucegaiului din casa. Otetul usor si netoxic, este o solutie acida utilizata pentru distrugerea a aproximativ 82% din speciile de mucegai. Utilizati otet alb nediluat si pulverizati-l peste zonele afectate pentru a ucide mucegaiul in mod natural. Pentru rezultate optime lasati amestecul sa stea timp de aproximativ o ora si stergeti cu o carpa. Puteti adauga un pic de lamaie si bicarbonat de sodiu la amestec, de asemenea.

3. Alcool

Vodca si alte bauturi alcoolice sunt mult mai mult decat bauturile pe care le puteti savura la petrecere; Ele ofera solutie imediata si pentru indepartarea mucegaiului. Consistenta acida a vodcai, este ideala pentru a ucide cresterea ciupercii. Pulverizati vodca direct pe zonele afectate, apoi curatati cu o carpa sau un burete umed. De asemenea, este foarte util sa indepartati mucegaiul fungicid de pe haine. Alcoolul rapid, eficient si usor accesibil, este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru a elimina mucegaiul.

4. Clor

Printre efectele cele mai ieftine si cele mai bune remedii pentru a elimina mucegaiul, clorul poate elimina complet coloniile fungice si poate lasa suprafata ca si noua! Presariti o cantitate de clor in zonele afectate si lasati-o sa actioneze pentru o perioada de timp. Apoi frecati cu o carpa curata si spalati intreaga suprafata cu sapun si apa pentru a scapa de mucegai. Rezistent si de lunga durata, clorul va combate, de asemenea, mirosul de mucegai umed si este perfect pentru indepartarea mucegaiului in bai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *